LAJME SHQIP

Mjekët: Pse mb yten pushuesit, ç’duhet të kenë kujdes të rinjtë e të moshuarit para se të lahen në det

det

Mjekët: Pse mb yten pushuesit, ç’duhet të kenë kujdes të rinjtë e të moshuarit para se të lahen në det

“Faktori i parë i mbytjeve është moti dhe mosditja e notit. Tjetër faktor janë kushtet shëndetësore, sidomos ato të zemrës, akute. Njëkohësisht edhe ekipet e shpëtimit duhet të jenë prezent”, shprehet Gazmir Demiri, mjek i urgjencës spitalore Durrës.

“Për ne si mjekë është e rëndësishme që moshat e mesme dhe të treta, veçanërisht ata të seksit mashkull, duhet të jenë të kujdesshëm në oraret e drekës dhe në temperaturat e larta. Gastroenteritet shkaktojnë kolapse të enëve të gjakut, hipotension dhe cenim të parametrave vital. Te mbytjet, shkaktarë të tjerë mund të jenë ataku epileptic, ai kardiak. Te rinjt te mos pine birra.